Toyota Molde arbeider kontinuerlig for å ivareta menneske- og arbeidstakerrettigheter i verdikjeden vår. Vi er opptatt av å ha produkter som vi er stolte av og som holder høy standard og som er laget under gode arbeidsforhold, der både menneskerettigheter, arbeidstakerrettigheter og miljø er ivaretatt.
Åpenhetsloven med aktivitets- og redegjørelsesplikt
Toyota Molde tar åpenhetsloven på alvor og arbeider internt og sammen med våre leverandører for å sikre grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold. Respekt for mennesket er et av våre sentrale verdivalg.
Aktsomhetsvurdering
Toyota Molde er kjent med sitt ansvar for å sikre at leverandørkjeden opererer bærekraftig, med et særlig søkelys på menneskerettigheter og gode arbeidsforhold. Vi utfører årlige vurderinger av både vår egen virksomhet og våre leverandører i henhold til Åpenhetsloven.
Gjennomføring av aktsomhetsvurderinger
Vår tilnærming til aktsomhetsvurderinger er basert på OECDs modell for aktsomhetsvurderinger for ansvarlig næringsliv. Vurderingene somgjennomføres:
· Årlig arbeidsmøte for risikokartlegging knyttet til selskapets innkjøp av varer og tjenester.
· Innsamling av informasjon og risikokartlegging av leverandørkjeder og andre aktører.
· Prioritering og iverksetting av forbedringstiltak basert på risikokartleggingen.
· Dokumentasjon av resultatene i en skriftlig redegjørelse som gjøres tilgjengelig på vår nettside.
· Oppdatering og offentliggjøring av redegjørelsen innen 30. juni hvert år.
Likestilling, diskriminering og samfunnsansvar
Toyota Molde jobber mot diskriminering på grunnlag av graviditet, permisjon ved fødsel eller adopsjon, omsorgsoppgaver, etnisitet, religion, livssyn, funksjonsnedsettelse, seksuell orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk. Det er ikke avdekket diskriminerende forhold i bedriften, og dette overvåkes løpende.
Metode for kartlegging av leverandører
Vi identifiserer våre viktigste leverandører basert på størrelse, antall transaksjoner og påvirkningsgrad, og vurderer dem ut fra følgende kriterier:
§ Risikobransjer (f.eks. renhold, bemanning)
§ Risikovarer (f.eks. dekk, batteri og kjøretøy)
§ Egne vurderinger basert på hendelser, avvik eller varsler
Kartlegging av leverandører
I vår kartlegging av leverandører er det i 2024 ikke avdekket avvik som krever tiltak.
Intern kartlegging
I våre interne kartlegginger har vi ikke avdekket avvik som krever nye tiltak. HMS-arbeid gjennomføres lokalt med støtte fra bedriftshelsetjenesten, kvalitetsverktøyet BUS Kvalitet blir benyttet.
Tiltak for fremme av likestilling
Harald Hustad & Co AS er bundet av Biloverenskomsten og andre tariffavtaler. Vi har etablert objektive, kjønnsnøytrale lønnsoppsett og jobber for å øke andelen kvinnelige ansatte i tradisjonelt mannsdominerte roller. Vi fremmer likestilling gjennom systematiske arbeidsprosesser og forbedringsarbeid "Plan, Do, Check, Act" (PDCA).
Redegjørelse åpenhetsloven
Selskapet offentliggjør årlig en rapport som beskriver arbeidet i henhold til Åpenhetsloven.
Kontakt
Skulle du ha ytterligere spørsmål til temaet om åpenhetsloven og våre aktsomhetsvurderinger.
Kontaktinformasjon: post@molde.toyota.no